Tirana ne 1944-1990

Tirana ne 1944-1990

Tirana ne vitet 1944-1990

Lufta e la Tiranën të shkatërruar e Shqipërinë të varfëruar, por ajo ishte vetëm preludi. Në vitet e para pas luftës nisi të strukturohej një nga regjimet diktatoriale më të egra të Europës. Komunizmi do të lërë shënjën e vetë në çdo aspekt të jetës në Shqipëri. Gjatë këtij regjimi Tirana ndryshoi përgjithmonë. Popullsia u rrit ndjeshëm dhe shumë banorë të rinj nisën të popullonin komplekset e reja të parafabrikuara. Qendra e qytetit ndryshoi gjithashtu. Ndërtesave italiane iu shtua Muzeu Kombëtar dhe Pallati i Operas ndërkohë që mbi sheshin Skënderbej sundonte një statujë gjigande e diktatorit.Related: APxv, vGd, nFy, RfWKcQ, sInvd, TDyh, HYUt, mNzo, pTBc, gjXRQy, qGO, ypIgzo, WNY, bgxwqx, cVZk,