Lufta e Dytë Botërore 1939

Lufta e Dytë Botërore 1939

Lufta e Dytë Botërore 7 Prill 1939

Gjatë gjithë periudhës së Monarkisë, Shqipëria gëzoi një mbështetje të madhe ekonomike të Italisë, e cila vinte më së shumti për shkak të rëndësisë strategjike që kishte Shqipëria si një portë hyrëse në Ballkan. Përgjatë viteve, Italia ia kishte dalë të penetrontë ekonominë, shtetin dhe strukturat ushtarake të Shqipërisë dhe ndërkohë që lufta e dytë e madhe po dukej në hortizont, në 7 Prill 1939 ushtria fashiste e Italisë pushtoi Shqipërinë. Por, më e keqja s´kishte ardhur ende, pasi me kapitullimin e Italisë, vendii tyre u zu shumë shpejt nga pushtuesit nazistë.