Rreth Projektit

Rreth Projektit

Shume e shume te rinj kalojne perdite ne vende ku eshte shkruar historia e qyteti tone dhe akoma nuk dine te kaluaren dhe sakrificen qe eshte bere. Projekti ka si synim te sjelli ne menyra artistike historine e Tiranes duke e dixhitalizuar ate me matching apps ne menyre qe kalimtaret ne periudhen e festive te fundvitit, qe levizin dhe e bejne foto e video me smartphones ta kene me te aksesueshem historikun e Tiranes dhe ne menyra dixhitale dhe artistike.

Synimi I projektit eshte krijimi dhe montimi I disa tabelave ne nje instalacion (Pit Stop)  provizore (1 muaj) ne te cilat te jene foto te tiranes se vjeter me moment historike te luftes dhe clirimit por jo vetem.

8 slide-t pra 8 ngjarjet do te kete nje QR code nga i cili me celular po ta scannosh do te coje ne nje faqe te pergatitur nga ne ne te cilen  del historia, nje seri fototosh te vjetra dhe nje mini video/audio e histoikut te momentit ne fjale si me poshte.